طرح صیانت و جایگزین اینستاگرام چیست؟
در این مقاله صحبت ما در مورد این هستش که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی چگونه ما رو تحت شعاع قرار میدهد و اینکه در صورت تصویب این طرح چه برنامههایی قابلیت این رو دارند تا جایگزین اینستاگرام شوند و کدوم یک از این برنامه میتونه انتخاب بهتری باشه.
فهرست مطالب
Toggleبه نظر میرسه بیشترین تاثیر این طرح بر روی پیام رسان های خارجی و شبکه اجتماعی میباشد که میتوان از اینستاگرام و تلگرام نام برد.
همینطور جنجال هایی که به پا شده بابت این هستش که احساس نا امنی کاربران ایرانی از این فضا وجود دارد, آیا ما حق انتخاب از این پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی رو داریم یا خیر؟
طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی اجرایی خواهد شد یا خیر؟
این طرح برای اولین بار در ششم تیرماه 1400 با جنجالهای زیادی وارد صحن علنی مجلس شد، که تا به امروز نقدها و صحبت های بسیار زیادی در مورد این طرح وجود دارد و به صورت قطعی مشخص نشده که آیا این طرح اجرایی خواهد شد و یا خیر.
اگر بخوام نظر شخصی خودم رو در مورد این طرح بگم , البته که من مخالف این طرح هستم.
جدای از مواردی که داخل این طرح مطرح شده , مخالفات من بر سر این هست که حق انتخاب از کاربران ایرانی گرفته میشود و حق ندارند خودش انتخاب کنند که چه پیام رسانی و چه شبکه اجتماعی رو میتونه مناسب اونها باشه.
ولی اتفاقی که می افته و تسویب میشه نسبت به نظر شخصی من نیست و نظر نمایندگان و شورای نگهبان در تصویب شدن یا رد شدن این طرح دخیل است.
ما دعا میکنیم که این طرح اجرایی نشه , ولی در صورتی که این طرح اجرایی شود و پیام رسانهای داخلی فقط در اختیار ما باشه چی؟
ما باید از یکسری اپلیکیشنهای خاص داخلی استفاد کنیم و به نظر من هر شخصی در زندگی باید پلن B هم برای خودش در نظر بگیره که در صورت تصویب این طرح پلن بعدی ما باید چی باشه و چه اقدامی رو باید بکنیم, چه بهتر که از همین حالا به فکر این اقدام باشیم.
حال چه برنامههای ایرانی وجود دارند که در آینده ما بخواهیم به عنوان جایگزین اینستاگرام از آنها استفاده کنیم؟
جایگزین اینستاگرام چه برنامه هایی میتوانند باشند؟
جایگزینهایی که میتونه برای ما در آینده در صورت تصویب طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی صورت بگیره چه برنامه هایی هستند؟ و اپلیکیشنهایی که در این زمینه می توانند جایگزین های اینستاگرام باشند رو مورد بررسی قرار میدیم.
البته که در حال حاضر ما علاقهای به کوچ از اینستاگرام به اپلیکیشن های دیگر نداریم و میل هم در ما نیست.
ولی الان به صورت اختیاری هستش در صورتی که در آینده میتونه این مورد از اختیار ما خارج بشه و راه دیگه ای نداریم جز اینکه انتخاب کنیم کدام برنامه مناسب هست و ما از آن استفاده کنیم.
اولین اپلیکیشن روبیکا , همه یه جا به جای همه جا
اپلیکیشن روبیکا امکانات نظیر تماشای فیلم و سریال ، خدمات پرداخت آنلاین درون برنامه، استفاده از پوسته اینستاگرام در روبیکا در بخش روبینو، پخش آنلاین موسیقی ، پخش برنامه های تلویزیونی و همچنین دارای پیام رسانی با پوستهای شبیه به تلگرام!
روبیکا به تازگی جنجال های زیادی به پا کرده و همانطور که شاهد هستیم به تازگی از گوگل پلی هم حذف شد, به دلیل گزارشهای متعدد کاربران از تخلف روبیکا و در نظر نگرفتن حقوق کاربران در مورد ساخت حساب کاربری آنها که در اینستاگرام داشتند که روبیکا بدون اجازه از آن اشخاص صفحه روبیکای اونها رو در روبینو ساخته بود.
این امر باعث شد واکنش های زیادی در مورد روبینو اتفاق بیوفته و افراد زیادی در مورد این عمل روبینو انتقاد کنند و بعد از اون هم پلیس فتا در مورد اون اخطار داد و در مورد تخلف روبینو صحبت کرد.
همچنین آخرین خبری که ما از روبیکا شنیدیم این بود که این برنامه از کافه بازار هم حذف شد و از حالت انتشار خارج شده است.
میتونیم بگیم که یکی از جایگزینهای اینستاگرام در صورت تصویب طرح صیانت از کاربران رویکا بوده که البته با خبرهای منفی که این روزها از آن شنیده میشه بعید میدونم که این برنامه به صورت رسمی بخواد بعد از طرح صیانت معرفی بشه.
دومین برنامه فیس نما
دومین برنامه که ما در نظر گرفتیم بررسی کنیم فیسنما بود که گفته میشود نسخه ایرانی فیسبوک هستش و ما با خوشحالی وارد این برنامه شدیم.
ولی با خطای عدم برقراری با سرور برخورد کردیم که این امکان را به ما نداد تا ثبت نام کنیم و از این برنامه استفاده کنیم.
بعد از تحقیقات اندکی که در مورد این برنامه کردم متوجه شدم که در سالهای اخیر این برنامه توسط یک گروهی هک شده بوده و بعد از اون قضیه دیگه فیس نما فعالیت خودش رو به صورت جدی ادامه نداد و در حال حاضر در دسترس نیست , حداقل برای ما اینطور بوده که نتونستیم ثبتنام خودمون رو انجام بدیم.
سومین برنامه نزدیکا – حس جدیدی رو از ارتباطات اجتماعی تجربه کنید!
برنامه بعدی که می خوام بهتون معرفی کنم نزدیکا هستش که این برنامه هم پوستهای شبیه به اینستاگرام دارد و البته با کمی خلاقیت که آیکونهای آنها تغییر کرده و می توانیم یکی از جایگزینهای اینستاگرام در آینده بدونیم, در صورت تصویب طرح صیانت از کاربران .
یکی از قابلیت هایی که داخل این برنامه هستش داغش کن هست !!! که شبیه به پروموت اینستاگرام طراحی شده و با پرداخت مبلغی شما میتونید پستهاتون رو به افراد دیگری هم نمایش بدید و به نوعی تبلیغات این برنامه می باشد.
ویسگون شبکه اجتماعی عکس و ویدئو
اپلیکیشن بعدی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم ویسگون هستش که میتونیم این برنامه رو رقیب جدی برای اینستاگرام در صورت تصویب شدن طرح صیانت دونست.
البته در صورتی که روبیکا این اتفاق براش نمیافتاد بعد از روبیکا ویسکن جایگاه بعدی رو داشت ولی با اتفاقاتی که اخیراً برای اپلیکیشن روبیکا افتاده ویسگون اولین اپلیکیشنی هست که ما می تونیم در نظر بگیریم برای جایگزین اینستاگرام بودن.
ویسگون اپلیکیشن ایرانی هستش که بسیار شبیه به اینستاگرام هست و میتونیم بگیم که قالب اینستاگرام هم در ویسگون وجود دارد.
با کمی وقت گذاشتن در این اپلیکیشن متوجه میشیم که خیلی نزدیک هست به اینستاگرام, در صورتی که تنها تغییری که ما می تونیم ببینیم قسمت آرشیو اهست که همانند سیو اینستاگرام است.
شما هر پست رو که در ویسگون میبینید و خوشتون میاد میتونید به صورت آرشیو در بیارید و داخل پروفایل خودتون نگه داری کنید.
در اپلیکیشن ویسگون هم شما میتونید با پرداخت هزینهای پست خودتون رو تبلیغ کنید و پستهاتون به افراد دیگه ای نمایش داده بشه.
واحد پولی این اپلیکیشن هم ویس هست که شما می تونید با پرداخت 13 هزار تومان 10.000 ویس تهیه کنید و پستهای خودتون رو تبلیغ کنید.
کمچت برنامه گپ تصویری ایرانی
اپلیکیشن بعدی که می خوام دربارهاش صحبت کنیم کمچت هستش که نمیتونیم بگیم یک شبکه اجتماعی هست و ما میتونیم از اون به عنوان جایگزین اینستاگرام استفاده کنیم ولی اپلیکیشن جالبی بود و دوست داشتم توی این مقاله بهتون معرفی کنم.
این برنامه به صورتی هست که شما می تونید تماس تصویری برقرار کنید با افرادی که آنها را نمی شناسید!!! در این برنامه با میتونید آقا و خانم بودن این اشخاص را هم تعیین کنید و با آنها تماس تصویری به صورت تصادفی برقرار کنید.
کمچت از قابلیت لوکیشن شما استفاده میکنه و نزدیکترین افراد را برای شما پیدا میکنه!! همچنین این برنامه از قوانین و شئونات اسلامی کاملاً رعایت میکنه و داخل برنامه به شما مرتبا متذکر می شه که شئونات اسلامی را رعایت کنید.
قطعا این برنامه نمیتونه به جای اینستاگرام برای ما استفاده بشه ولی میتونه جایی داشته باشد کنار اپلیکیشن هایی که ما داریم از اونها استفاده میکنیم.
اپلیکیشن جالب هست که بهتون پیشنهاد می کنم دانلود کنید و از اون استفاده کنید.
باهم محیطی شاد و سالم برای با هم بودن!
اپلیکیشن بعدی با هم هست که تقریباً شبیه به اینستاگرام است با کمی تغییر که به نظر من کمی تینیجری هست و بیشتر به درد افرادی که سن زیر ۱۸ سال دارند میخوره.
این اپلیکیشن جوایزی رو به شما اعطا میکنه, مدالهای رو به شما میده, نسبت به پست هایی که میذارید, نسبت به بازدیدهایی که میخورید, فعالیتی که داخل انجام این برنامه انجام میدید و موارد دیگه که خیلی مورد پسند من نبود و سلیقه شخصی من رو این برنامه نیست.
لینک دانلود این برنامه براتون قرار میدم میتونید این برنامه رو دانلود کنید و از اون استفاده کنید.
نتیجه گیری
به طور کل برنامه هایی که من در این مقاله به شما معرفی کردم به طور عجیبی از قالب اینستاگرام و تلگرام استفاده کرده بودند و این خیلی خوبه ولی موردی که وجود داره اینه که فقط از قالب این برنامه ها استفاده شده!!!
ما چیزی درمورد الگوریتم و هوش مصنوعی قدرتمند اینستاگرام و تلگرام داخل این برنامه ها ندیدیم و فکر نمی کنم که در آینده هم چنین اتفاقی بخواد بیفته که بتونه با این اپلیکیشن ها برابری کنه.
در حال حاضر شاید آپدیت های متعددی در این برنامه ها وجود داشته باشه و هر روز رابط کاربری بهتری رو تجربه کنیم و همچنین از اینترنت نیم بها هم لذت ببریم یا حتی اینترنت رایگان!
ولی نظر شخصی من اینه که این اپلیکیشن ها نمی توانند با اپلیکیشن اینستاگرام رقابت کنند و در آینده هم این اتفاق نخواهد افتاد.
و این آپدیت های متعددی که ما از این برنامهها میبینیم و رابط کاربری بهتر در حال حاضر هست و در زمان طرح صیانت تضمینی نیست که این اتفاق بیفتد.
چون که در صورت تصویب طرح به انحصار این اپلیکیشن ها در اومدیم , دقیقاً چیزی که ما در صنعت خودروسازی ایران مشاهده میکنیم که بعد از سالها میبینیم که پراید در حال تولید هستش, بعد از سال ها می بینیم که هیچ تغییر محسوسی در ماشینهای ایرانی اتفاق نمیافته و هزینه هنگفتی رو ما بابت سوار شدن یک ماشین عادی در ایران داریم پرداخت میکنیم.
که برای من دور از ذهن نیست که بعد از به اجراا در آمدن طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی شاهد این باشیم که هزینه های زیادی رو ما بابت استفاده از این اپلیکیشن ها پرداخت کنیم.
باز هم میگم امیدوارم امیدوارم امیدوارم که این اتفاق نیفته و این اپلیکیشن ها جایگزین اپلیکیشن قدرتمندی مانند اینستاگرام نشوند.
و سخن پایانی من این هستش که هر کشوری که بخواد اپلیکیشنی شبیه به اینستاگرام بسازه امکان پذیر نیست مگر اینکه چیز جدیدی قابل ارائه داشته باشه.
مانند تیک تاک که چیز جدیدی ارائه کرد و رقیب اینستاگرام شد, ولی در صورتی که اگر قرار بود تیک تاک از اینستاگرام تقلید کنه و خط خودش رو طی نکنه به هیچ عنوان نمیتونست جایگاهی در جهان برای خودش پیدا کنه.
پس اگر میلیاردها تومن هم بابت ساختن این اپلیکیشن ها هزینه بشه باز هم نمیتوانند یک اپلیکیشن مانند اینستاگرام بسازند.
نظرتون و دیدگاه تون روز زیر هم این مقاله برای من بنویسید و بگید که در صورتی که این طرح اجرایی بشه شما کدوم اپلیکیشن رو جایگزین اینستاگرام میکنید.
در صورتی که میخواهید به صورت علمی و تخصصی اینستاگرام را یاد بگیرید بهنون پیشنهاد می کنم پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید چون در پیج به صورت مستمر آموزش های فوق العاده ارزشمند رو به صورت رایگان در اختیارتان قرار می دهد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بنا به ضرورت شغلیم برای یک پژوهش یک هفته است روی مطلبتون دارم کار تحقیقاتی میکنم.
نظر من هم اینه که ویسگون جدی ترین رقیب داخلی اینستاگرامه اما چیزی که شما بهش اشاره نکردید رشد چشمگیر این سرویس هست در همین روزها که اگر اینطوری پیش بره اتفاقات جالبی منتظرشه
سلام و عرض ادب
بسیار هم عالی و ممنون از نظر مفیدتون
موفق باشید