اینفلوئنسر یا اینستاگرامر ؟ بلاگر یا ویلاگر مسئله این است!
بله مسئله این است که بدانیم این لغات تخصصی ( اینفلوئنسر , اینستاگرامر, بلاگر, ویلاگر) به چه معنی میباشند و اینکه چگونه و با چه تجهیزاتی میتوانیم یکی از افراد موفق این عرصهها شویم, پس با ما همراه باشید تا باهم این نکات را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
Toggleاینفلوئنسر ( influencer ) به چه معنا است؟
معنای لغوی اینفلوئنسر, اینفلونسر یعنی ” شخص تأثیرگذار ” و به اشخاصی گفته میشود که در یک زمینه خاص تخصص دارند و تعداد دنبال کنندههای بالایی دارند که با استفاده از یک یا چند پلتفرم خاص مانند اینستاگرام, تلگرام, یوتیوب, وبلاگ و… اقدام با انتشار محتوا میکنند.
در کشورهای خارجی به دلیل فیلتر نبودن تمامی پلتفرمها اینفلوئنسر ها در فضاهای مختلفی ازجمله یوتیوب, فیسبوک, توییتر و… فعالیت میکنند که میتوان گفت یکی از مهمها و دلایل سلبریتی بودن آنها فعالیت گسترده در فضای مجازی میباشد.
اما در کشور ایران به دلیل مسدود بودن بسیاری از پلتفرمهای فضای مجازی, بیشترین فعالیت اینفلوئنسرهای ایرانی در اینستاگرام میباشد که اکثر این افراد هم کمدین اینستاگرامر میباشند.
هرکدام از اینفلوئنسر ها با توجه به محتوا و پلتفرمی که استفاده میکنند نامهای مختص به خود رادارند که به بررسی و شرح هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.
اینستاگرامر ( Instagramer ) به چه کسی گفته میشود؟
- پلتفرم : اینستاگرام
- محتوا : عکس , فیلم
به شخصی گفته میشود که از پلتفرم اینستاگرام استفاده میکند و محتوای خود را از طریق اینستاگرام به اشتراک میگذارد.
پست و IGTV که محتوای اصلی صفحه آنها را تشکیل میدهد که تأثیر اصلی و ماندگار خود را از این طریق بر روی مخاطبان خود میگذارند و از استوری برای تبلیغات کوتاه یا اشتراکگذاری اتفاقات روزمره که زمان کمی دارند استفاده میکنند و همچنین Live همانطور که از اسمش پیداست برای ارتباط زنده با فالوورها مورداستفاده قرار میگیرد که بیشتر برای اعلام نتایج مسابقه یا اطلاعیهای به فالوورها کاربرد دارد.
اینستاگرامر برای تولید محتوا چه چیزهایی نیاز دارد:
· موبایل: با دوربین بالای 8 مگا پیکسل
· دوربین: دوربین D5300 Nikon میتوان از دوربین گوشی هم استفاده کرد
· کامپیوتر رومیزی یا لپتاپ برای ادیت محتوای حرفهای تر
· نرمافزارهای ادیت عکس مانند VSCO – Photoshop
· نرمافزار ادیت فیلم مانند InShot
بلاگر ( Blogger ) چه کاری میکنه؟
· پلتفرم: وبلاگ یا وبسایت
· محتوا: متن – فیلم – عکس
به شخصی گفته میشود که در پلتفرم وبلاگ فعالیت میکند و مطالب خود را نشر میدهد.
برای بلاگر داشتن دانش طراحی سایت یکی از ملزومات میباشد.
درگذشته بیشترین محتوای تولیدی این گروه متنی بود و تمرکز خود را بر روی این نوع محتوا معطوف داشتند, ولی امروزه با رشد شبکههای اجتماعی و تغییر سلیقه مخاطبان به سمت محتوای تصویری, این گروه هم از قافله عقب نماندند و تولید محتوای خود را به سمت عکس و فیلم سوق داد, بهطوریکه امروزه در اکثر وبسایتها محتوای تولیدی بیشتر بهصورت عکس و فیلم میباشد.
در این گروه میتوان گفت کمدین و طنزپرداز وجود ندارد و بیشتر محتوا حول محور مباحث تخصصی ازجمله علوم کامپیوتر, پزشکی, آموزشی و.. میچرخد.
تجهیزات موردنیاز این گروه برای تولید محتوا عبارتاند از:
· موبایل: بالای 8 مگا پیکسل
· دوربین: دوربین D5300 Nikon میتوان از دوربین گوشی هم استفاده کرد
· کامپیوتر رومیزی یا لپتاپ
· برنامه ادیت عکس و فیلم Adobe (Lightroom, Photoshop y Premiere)
· دانش تخصصی در مورد طراحی سایت و مطالبی که قصد انتشار آن راداریم
ویلاگر ( Vlogger ) کیست؟
· پلتفرم: یوتیوب, آپارات, اینستاگرام و…
· محتوا: ویدئو
به اشخاصی گفته میشود که تنها محتوایی که تولید میکنند ویدئو میباشد و در پلتفرمهای مختلفی ازجمله یوتیوب, اینستاگرام, فیسبوک و هر شبکهای که امکان اشتراکگذاری ویدئو را داشته باشد, محتوای خود را نشر میدهند.
بهترین پلتفرم برای ویلاگر ها یوتیوب میباشد, با بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر کاربر که بهصورت میانگین دقیقهای, 300 دقیقه فیلم در آن آپلود میشود ولی متأسفانه به دلیل فیلتر بودن این پلتفرم در ایران مخاطبان زیادی ندارد.
ویلاگر های ایرانی بیشتر از شبکههای اینستاگرام و آپارات بهجای YouTube برای به اشتراکگذاری ویدئوها استفاده میکنند البته سایتهای زیادی در ایران برای اشتراکگذاری ویدئو وجود دارد مانند جعبه , نماشا , تماشا و… ولی اگر بخواهیم بین سایت های اشتراکگذاری ویدئو را یکی را انتخاب کنیم قطعاً آپارات بهتر است.
تجهیزات موردنیاز یک ویلاگر
· موبایل: درصورتیکه از پلتفرم اینستاگرام استفاده کنیم
· دوربین: دوربین D5300 Nikon یا دوربین گوشی بالای 8 مگا پیکسل
· میکروفون: بویا BY-M1 یا میکروفون گوشی
· کامپیوتر رومیزی یا لپتاپ
· نرمافزار ادیت ویدئو: نرمافزار رایگان iMovie یا نرمافزار َAdobe Premiere
کلام آخر
جمعبندی که ما از تعاریف بالا میتوانیم داشته باشیم این است که اینفلوئنسر یک شخص تأثیرگذار میباشد که در حوضههای مختلفی فعالیت میکند.
یک اینفلوئنسر میتواند بهتنهایی فقط یک اینستاگرامر باشد یا ویلاگر و بلاگر یا اینکه هر سه آنها باشد, یعنی یک شخص میتواند هم ویلاگر, اینستاگرامر و بلاگر باشد پس این سه باهم تناقضی ندارند.
البته به اینگونه هم میتواند باشد که یک شخص بلاگر, اینستاگرامر یا ویلاگر باشد ولی اینفلوئنسر نباشد, اینفلوئنسر به شخصی گفته میشود که دنبال کنندههای زیادی داشته باشد و این بدان معنا نیست که تمامی اینستاگرامر ها اینفلوئنسر هستند.
مطالب مفید : از کجا بفهمیم پستمون رفته اکسپلور
نظرات خودتون رو برای ما بفرستید تا ما هم انرژی بگیریم.
در صورتی که میخواهید به صورت علمی و تخصصی اینستاگرام را یاد بگیرید بدون پیشنهاد می کنم پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید چون در پیج به صورت مستمر آموزش های فوق العاده ارزشمند رو به صورت رایگان در اختیارتان قرار می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید